Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Puisto perustettiin vuosina 2010 - 2012. Alueella olevissa ryhmissä esitellään mm. eri koivulajeja, havuja, pihlajia, havupensaita, koriste- ja ruusupensaita, omenapuita, köynnöksiä ja perennoja. Kasveilla on nimikyltit. Lisäksi alueella on pieni hyötytarha.

Kasvien kehitystä seuraamalla voidaan kerätä tietoa ja tutkia sekä kotimaista että ulkomaista alkuperää olevien kasvilajien menestymistä Pohjois-Suomessa ja erityisesti Pyhäjoen alueella. Puisto antaa kävijöille kuvan maaseudun monipuolisesta maisemasta.

Perustamisen jälkeen puistoa on hoidettu talkoilla.

Arboretumilla oli siivoustalkoot 19.5.2018. Kesän 2018 suurin urakka on ollut ruusupensaiden kunnostus. Kuivan kesän johdosta nurmikon leikkuu on jäänyt vähäiseksi. Sadetta saatiin vain juhannuksen aikaan. Sen sijaan kastelua on riittänyt vähintään kaksi kertaa viikossa. Onneksi Liminkaojassa on vielä vettä riittänyt. Kastelusta huolimatta kasvit kärsivät kuivuudesta. Erityisesti koivut tiputtavat jo lehtiään. Pilarimännyn rungon oli todennäköisesti ilves raapinut noin 40 cm:n alueelta rungon ympäri. Runko on nyt suojattu haavasuojalla. Katsotaan toimiiko suojaus niin että pilarimänty pysyisi hengissä.

KIITOS ahkerille talkoolaisille!

Nurmikon leikkuusta on huolehtinut Pyhäjoen kunta. Suuret kiitokset Pyhäjoen kunnalle!